Wie zijn wij

20131018-DSC_4783
Maart 2004. De start van zangkoor “Enjoy”. Een kleine groep van ongeveer 20 personen startte met de eerste repetities. De insteek was gezellig avonden en plezier in het zingen. “Enjoy”, de naam van ons zangkoor was daarin ook een bewuste keuze. Professionele zangers waren we niet. Maar dat hoefde ook niet. We leerden door te doen en in onze wekelijkse repetities. Daarnaast deden we aan een stukje professionalisering door gezamenlijk een cursus stemvorming te doen.

Onder leiding van Mark Doezé hebben we een aantal jaren gezongen en verschillende kleine optredens gehad. Tot Mark, vanwege zijn verhuizing naar Amsterdam, in 2007 aankondigde er mee te willen stoppen. We moesten op zoek naar een nieuwe dirigent. In die zoektocht ontmoetten we Lilit Sati. We spraken met elkaar af eerst een periode van proef met elkaar te gaan werken. Die periode werd afgesloten met een definitieve start van Lilit als dirigente van ons koor.

Een nieuwe dirigente dus, een andere insteek, een andere aanpak en een ander repertoire. Moeilijker ook zo vonden en vinden we dat nog steeds. Veel meerstemmige liedjes met een relatief kleine groep. Prachtig in de samenzang en klank. Maar ook voor die niet-professionals soms moeilijk en ingewikkeld maar wel uitdagend.

Langzaam maar zeker wordt het repertoire uitgebreid, leren we elkaar beter kennen, groeien we en het belangrijkste van alles hebben we er nog steeds plezier in.